Saturday, June 20, 2015

MIDORI Traveler's notebook!

Ahoj všem!

je čas na stationery porn! Pokud trpíte diářovou obsesí, o Midori jste již určitě někdy slyšeli. Jedná se o japonskou značku, která vyrábí všechno, co nutně potřebuju:D Bločky, deníky, lepítka a vše okolo v jednoduchém designu nedají spát nejednomu závislákovi. MIDORI si zakládá na tom, aby jejich produkty byly kvalitní, funkční a minimalisické.


Traveler's journal je jednou z jejich populárních řad, kterou jsem již dlouho obdivovala na různých fotkách na instagramu. Jedná se o cestovní deník/diář, který si můžete upravit podle sebe. Kožené desky postupem času mění svůj vzhled a po pár letech na něm jasně poznáte, že je to ten Váš! Já si na něj pro jistotu nechala vyrazit své iniciály, aby fakt nebylo pochyb o tom, čí je:-)


Základní set obsahuje kožené desky, uvnitř sešit s prázdnými listy, pár gumiček a látkový obal.



Vnitřek si můžete upravit podle svých chutí koupí různých sešitů. Pokud budete Midori používat jako deník, možná se Vám bude hodit linkovaný sešit. Pro využití Midori jako diáře je k dispozici klasický diářový sešit s týdením přehledem nalevo a prázdnou stranou napravo. A kdo rád kreslí, vystačí si s prázdnou nelinkovanou verzí, která je již v základu.




Ze začátku jsem si nebyla vůbec jistá systémem "vazby", což je obyčejná gumička, pod kterou se sešity zandávají, ale postupem času mi to přijde jako perfektní vynález. Desku sešitu jednoduše zastrčíte pod gumičku a celý Midori bez problému drží. Navíc takhle můžete sešity prohazovat dle potřeby. Například doma budete mít v deskách jen diář, ale při odjezdu na dovolenou můžete přihodit linkovaný sešit pro zapisování zážitků.

Mimo sešitů můžete do Midori vkládat i různá pouzdra, obálky, kovové záložky a můžete si být jistí, že nikdo jiný mít stejný Midori nebude! Refills jsou označené čísly, které připomínají poštovní známky. Známka 008, kterou vidíte nahoře je plastová zip-lock kapsička.

Traveler's journal délkou odpovídá boarding passu, takže v zakládání čehokoli se meze nekladou. Gumička na zavření je velmi průžná, takže do kožených desek sázejte, co se do nich vejde, o prasknutí se nemusíte bát!:-)

Tím, že sešity můžete měnit jak se Vám zlíbí, se nemusíte bát, že Vám Midori někdy dojde. Vždycky ho budete moc doplnit tím, na co máte zrovna chuť a to se mi líbí. Doma se Vám pak budou kupit vyplněné sešity jako parádní vzpomínky ať už na běžné dny či na cesty, které jste podnikli.




Desky jsou kožené, takže je to celkem skladné, přesto se nemusíte bát, že by se Vám obsah nějak výrazně zohýbal. Ač je Traveler's notebook dlouhý - na délku má 21 cm - je naopak celkem úzký - 11 cm. Existuje i Passport velikost, která jak název napovídá odpovídá klasickému pasu.

Musím říct, že jsem fakt nadšená. V mém Moleskinu, o kterém jsem psala zde, zbývá už jen pár stránek a já se tak brzy vrhnu do Midori naplno. Momentálně ho používám spíš jen k různým random zápiskům z cest.

Základní set - desky, prázdný sešit, gumičky a látkový obal startují v Evropě na ceně 40 EUR. Každý refill Vás pak přijde na dalších cca 4-5 EUR. 

Oficiální stránky s mraky návodů, přehledem produktů a fotek najdete zde: http://www.midori-japan.co.jp/tr/english/






Máte Midori? Jak jste s ním spokojeni? A nějaký customization hack? Sem s nimi!:-)

Mějte se krásně!
K.