Sunday, October 11, 2015

Tip na seriály + jak se dívat na TV shows přístupné jen z určité země

Ahoj všem!

protože se Vám, dle čtenosti, minulý článek s tipy na dokumenty líbil, mám tu pro Vás další porci pro pošmournou neděli.
Knížku nebo dokument, věčné drama!!

Ač se to nezdá, tak mým osvědčeným zdrojem pro některé z dokusoap, nebo jak se těm reality show dokumentárního rázu říká, je MTV. Ze stanice, která se dřív specializovala jen na muziku toho moc muzikálního nezbylo a dílna MTV produkuje jeden seriál za druhým.

Problém je v tom, že tyto seriály u nás neběží (pokud nemáte kabelovku s US MTV) a nebo běží se zpožděním. A ehm, abych řekla pravdu, tak mi přijde, že televizi vlastně moc lidí už ani nemá, natož dřív tolik oblíbenou kabelovku. Na co, když je vše online.


Druhý problém je v tom, že když najedete na stránky mtv.com, tak na Vás vyskočí toto:


Stránky MTV vidí, že jste v ČR a budou se Vás snažit přesměrovat na evropskou verzi stránek. Na té už ale většina seriálů k přehrání online vůbec není. Pokud kliknete na "Pokračovat na MTV US" a rozkliknete si některý z dílů vaší oblíbené týví šou tak na Vás vyskočí toto. Opět smůla.



Je na to poměrně jednoduchý trik a to tzv. Hola Extension přes Google Chrome. 

1. Otevřete si prohlížeč (Chrome), klikněte na ty tři čárky v pravém horním rohu a klikněte na Settings


2. Kliněte na Extensions a pak na Get (more) extensions


3. To Vás přehodí do Chrome obchodu, kde jen dáte vlevo nahoře vyhledat Hola a kliknete na Add to Chrome. 


4. A to je celý. Teď se vám ukáže vedle příkazového řádku takový malý ohýnek jako vidíte na první fotce v mé těžce profi koláži níže:-) 

Nyní už jen kdykoli, kdy budete chtít koukat na něco na stránkách, které nejsou (nebo nejsou v plné verzi) dostupné z ČR, zapnete Hola tím bílým kolečkem, vložíte adresu (př. www.mtv.com) a ono Vás to automaticky přehodí na IP adresu země, ze které je stránka přístupná, zde tedy US. Můžete si ale IP adresu přehodit prakticky na jakoukoli zemi, dle potřeby a i manuálně. Trošku si s tím pohrajte a uvidíte:-) 


Hola Extension se dá samozřejmě použít i pro jiné země, takže já třeba z Holandska přehazuji na českou IP, abych se mohla občas koukat na Českou televizi a podobně. 

Pokud už cití adresu nepotřebujete, nezapomeňte Hola vypnout, protože to prohlížeč zpomaluje. 

Toliko tedy k technické části:-) Které seriály stojí za to? 

1. One Bad Choice

Novinka z dílny MTV, která by se dle mého názoru měla vysílat povinně na všech základních a středních školách. Skutečné příběhy jsou natočené jako rekontrukce a osoby, kterým se daná věc skutečně stala to komentují. Každý díl trvá přibližně 40 minut a ukazuje, jak jedno jediné blbé rozhodnutí může dramaticky ovlivnit celý váš život. 

Líto mi zatím bylo skoro všech. Protože si vemte, že si žijete svůj úplně normální život, jdete na party tak, jako miliony náctiletých na celém světě a najednou jste zodpovědni za smrt své nejlepší kamarádky.
(Díl Jessica Rasdall)

Nejšílenější mi přijde díl o bandě kluků, kteří se rozhodli vykrást zdánlivě prázdný dům. Bohužel se přepočítali, v domě byl majitel, který je načapal a oni se dali na útěk. Při útěku jednoho  z těch kluků zastřelí majitel domu. Nicméně z vraždy není obviněn majitel domu, ale přeživší kluci. Ve státe, kde se toto odehrálo, platí pravidlo, že pokud při loupeži zahyne některý zpachatelů, ostatní spolupachatelé jsou odpovědni za jeho smrt. Kluci nyní mají na krku 30-40 let za vraždu. Zaslouží si potrestat? Ano. Zaslouží si strávit většinu života ve vězení za pokus o vykradení zdánlivě prázdného domu? ....Mrkněte na díl Levi Sparks a dejte vědět:-)

Jediný, koho mi bylo líto tak nějak méně je Michelle Gopaul, která je prostě úplně blbá. Nicméně má psychickou poruchu, tak to její jednání omlouvá. Co jsou některé slečny schopny udělat proto, aby si udržely chlapa, to mi hlava nebere.

Možná jste slyšeli o případu Belle Knox, nedávno to proběhlo médii myslím i u nás. Studentka VŠ se náhle ocitla v tíživé finanční situaci a neměla peníze na školné. Rozhodla se svá studia financovat točením porno filmů a naivně si myslela, že na to nikdo nepřijde. Je Vám asi jasné, jak to dopadlo. 
Belle Knox 

2. True Life

True Life je klasická dokusoap, kde kamery sledují reálné osoby v reálném čase. Každý díl má nějaké téma. Vzhledem k tomu, že to běží již několik let, můžete se u toho fakt vyřádit:-) Některé díly mají téma vážné - například nedávné I am hooked on Molly, které sleduje holky závislé na drogách. Některé jsou smutno-vtipné. Včera jsem koukala na "My fetish is ruining my life", kdy jeden z protagonistů má fetish v podobě posedlosti pánskými botaskami a jejich olizováním. Jak si asi dokážete představit, není úplně lehké sehnat partnera, který by byl úplně v pohodě s tím, že se mu v rámci předehry vrhnete k nohám a začnete mu olizovat podrážky špinavých bot. 

Spousta starších dílů je dostupná na Youtube, tak mrkněte:-) 

3. Catfish

Catfish mě bavilo ze začátku, teď už mě to popravdě tolik nebere, protože je to to samé pořád dokola:-) Max a Nev, bratři kteří provází každým dílem, pomáhají lidem setkat se s jejich láskou, kterou mají přes internet. Většinou se do někoho zamilují online, píšou si (často měsíce a roky), někteří jsou schopni se i zasnoubit (!!) a to prosím bez toho, aniž by se kdy viděli. Prostě žijou jakousi virtuální realitou, která většinou časem přestane jednoho z těch dvou bavit. A v momentě, kdy se chtějí s tou svou online láskou vidět, láska se začne vymlouvat. A Max a Nev zprostředkují setkání a většinou se ukáže, že ta světová topmodelka, se kterou si poďobaný pracovník fástfoodu několik měsíců psal, je třeba chlap. 

Občas se stane, že oba dva jsou tím, za koho se vydávají. Většinou je tam ale už od začátku jasné, že tam něco smrdí a abych řekla pravdu, tak mi zůstává rozum stát nad tím, čemu jsou lidé schopni věřit. Stačí pár minut googlování a člověk dneska většinou může jednoduše ověřit, s kým má tu čest! A hlavně, když to zní moc dobře na to, aby to byla pravda většinou to pravda není. 

Pár dílů za shlédnutí určitě stojí. Člověk zavzpomíná na dávná léta na Xchatu, kde jsme se s holkama na školních počítačích v šesté třídě vydávaly za prsatý dvacetiletý blondýny a sjednávaly si schůzky, na který jsme věděly, že nikdy nepřijdem:-) 

A na závěr, má guilty pleasure, TEEN MOM!!! Já vím, ja vím, asi bych se k tomu neměla veřejně přiznávat, ale fakt na to koukám už několik let:D Nejspíš znáte show 16 and Pregnant, která běží i na naší MTV, kdy kamery sledují mladé (cca 16) holky, které otěhotní. Většinou slečny hodně rychle dospějí (protože musí) a kluci utečou (protože můžou). Ve zkratce. Nicméně drama je kolem toho pořádné, jak se dá čekat. Z těchto dílů se udělaly tzv. spin offs, kdy kamery sledovaly dál vybraná děvčata pod show s názvem TEEN MOM (u nás myslím Náctileté Maminky). Je to vrchol trash tv a stupidního drama, ale já na to prostě musím koukat:D Když jsem na to koukala před lety kdysi v práci (ano, smělo se to:-)) tak jsem na to naočkovala i kolegy, ajťáky 25 a víc, kteří na to koukali se mnou, takže tady vidíte, jak návykové napříč společností to je:D


A to je přátelé pro dnešek vše. Když byste to chtěli zkouknout vše, máte na pár měsíců vystaráno!:-) 

Mějte se krásně!
K.